Interieur Tips

Het veranderen van je interieur is niet altijd makkelijk. Maar iedereen is wel eens toe aan iets anders en wil hoe klein ook een verandering in het interieur. Doormiddel van een aantal kleine aanpassingen is dit mogelijk. Accenten maken het verschil. Maar welke accenten en hoe doe je dat. De volgende interieurtips maken het verschil.

De basis

Elk interieur  biedt ruimte voor kleine aanpassingen, maar niet elk interieur is even geschikt als het andere. Een belangrijke interieurtip die voor iedereen geldt is daarom; houd de basis simpel! Rustige kleuren in je meubels, op de muren, en in de vloer. Zorg er ook voor dat je woning symmetrisch is ingericht. Niet een ratjetoe van tafeltjes, accessoires etc.. Daarnaast is het belangrijk dat de inrichting niet te vol is, met minder meubels creëer je vanzelf een rustigere ruimte. Het gevolg van een rustige inrichting is dat een kleine aanpassing of toevoeging gelijk een groot effect heeft. Zo lijkt het net of u een gloednieuwe woning heeft.

De verandering

Om verandering toe te passen in je interieur zijn er maar een paar kleine aanpassingen nodig. Zo kunt u dit doen door aanpassingen in de verlichting. Nieuwe lampenkampen en standaarden kunnen een heel ander effect geven. Spiegels kunnen een donkere kamer veel verlichting bieden. Ook vloerkleden en kussen kunnen verandering teweeg brengen. Je kunt bijvoorbeeld kleur aanbrengen in je huis door een leuk gekleurd vloerkleed of gekleurde kussens te gebruiken. Dit geeft je rustige inrichting toch wat meer pit. Een goede interieurtip is daarnaast om bijvoorbeeld door een leuke plaat met kaarsen, een leuk schilderij of een mooi beeld wat verandering in de inrichting en het kleurgebruik te brengen. Let hierbij wel goed op dat het niet te rommelig wordt, gebruik dus zoveel mogelijk dezelfde kleuren. Een goede regel om aan te nemen is niet meer dan 4 verschillende kleuren te gebruiken in het interieur.

Verfrissing
Soms ben je ook gewoon erg blij met je interieur, maar heeft het toch eventjes wat verfrissing nodig. Een goede oplossing daarvoor is door bloemen te kopen. Bloemen kunnen elke kamer opfrissen en net dat beetje meer kleur geven. Er zijn natuurlijk nog veel meer interieurtips die uw woning een nieuw gevoel kunnen geven.

Reacties zijn afgesloten.